Hier vind je de beste condensdroger uit de test en andere goede condensdrogers (5 sterren). Met tips voor bij het kiezen van je beste condens wasdroger.
De condensdroger mag dan minder energiezuinig zijn dan een warmtepompdroger, veel mensen kiezen toch voor een condenswasdroger. De lagere prijs en veel kortere droogtijd van een goede condensdroger geven daarbij de doorslag. Wat is de beste condensdroger? Hier de beste condensdroger uit de test en andere goede condensdrogers.
De beste condensdrogers uit de test
Zoals alle wasdrogers is de condensdroger er in verschillende formaten en verschillende prijsklassen. Hieronder vind je de beste condensdroger uit de test en een overzicht met alle met 5 sterren gewaardeerde wasdrogers. Uit dat overzicht kun je makkelijk de voor jou meest geschikte condenswasdroger selecteren.
- Beste condensdroger uit de test
- Alle beste condensdrogers (5 sterren)
- Andere beste wasdrogers uit de test (ook warmtepompdrogers)
Hieronder meer informatie over de condensdroger en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste condensdroger.
Wat is een condensdroger?
De condensdroger is de de klassieke wasdroger. Een condensdroger verhit het te drogen wasgoed via een elektrisch verwarmingselement en blaast het vocht als hete stoom naar buiten. Deze hete lucht moet afgevoerd worden. Deze komt, afhankelijk van de wasdroger, in een reservoir of slang. Het waterreservoir moet je na iedere droogbeurt legen, een slang kun je uit het raam hangen of aansluiten op de afvoer. Dat laatste is het meest plezierig in het gebruik.
Beko condensdroger met waterreservoir
Voordelen en nadelen van een condensdroger
Voordelen condensdroger
Als we de condenswasdroger met de warmtepompdroger vergelijken is de condensdroger een goedkope wasdroger. Vooral als je ook nog eens kiest voor een goedkope condensdroger, bijvoorbeeld een goedkope condensdroger van Beko, Hoover of Electrolux kun je veel geld op de aanschaf van je droger besparen.
Een ander heel groot voordeel van de condensdroger is de veel kortere droogtijd. Door zijn techniek mag een warmtepompdroger dan energiezuinig zijn, hij doet door die techniek ook heel veel langer over het drogen van de was.
Nadelen van een condensdroger
Maar een warmtepomp droger is dus minder energiezuinig dan een warmtepomp wasdroger. Ondanks de lagere aanschafprijs is de condensdroger daarom op termijn duurder en ook minder milieuvriendelijk.
Ook is de temperatuur waarop het wasgoed gedroogd wordt bij een condensdroger over het algemeen hoger (al blijft dit een keuze van de gebruiker). Hierdoor kan, bij hogere temperaturen, kleding en ander wasgoed sneller slijten en krimpen.
Door het lagere verbruik is de duurdere warmtepompdroger toch meer in trek. Liever een warmtepomp droger dan een condensdroger? Kijk dan bij de beste warmtepompdroger test.
Tips beste condensdroger kiezen
Hieronder vind je een lijstje tips voor bij het kiezen van je beste condensdroger of andere droger.
- Het laadvermogen is misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt bij een wasdroger. Je wilt geen droogruimte te kort komen als de was uit de wasmachine komt, dus het laadvermogen van de condensdroger moet hier goed op afgestemd zijn.
- Het gewicht betreft nat wasgoed. Het scheelt dus hoe droog de wasmachine de was aflevert. Hoe beter de wasmachine centrifugeert hoe lichter het wasgoed.
- Heb je geen raam of waterafvoer in de buurt? Kies dan voor een condensdroger waarbij het vocht in een reservoir terecht komt. Dit reservoir moet je na gebruik legen.
- Is er een afvoer in de buurt aanwezig, dan is het aan te raden te kiezen voor een condensdroger die je op een afvoer kunt aansluiten. Dit maakt het gebruik van de condenswasdroger een stuk plezieriger.
- Wil je een condensatiedroger die niet al te veel kabaal maakt? Kies dan voor een stille condensdroger (tot 65 dB). Ook hierop kun je in bovenstaand overzicht je beste wasdroger selecteren.
- Je kunt kiezen voor een condensdroger met een deur die naar links draait of naar rechts. Ook iets om op te letten! Het meest flexibel zijn de condensdroger waarbij je de draairichting van de deur kunt aanpassen. Dit is ook handig als je de condenswasdroger later verplaatst en dan mogelijk de deur aan de andere kant wilt hebben.
Bosch condensdroger
- Sommige van de wasdrogers kennen speciale droogprogramma's. Bijvoorbeeld een droogprogramma voor zijde of een droogprogramma voor wol. Maar hier heb je alleen iets aan als je deze stoffen apart van de rest van het wasgoed droogt.
- Sommige van de beste condensdrogers kennen een anti-allergie programma. Dit programma droogt op hogere temperaturen om de allergenen te doden
- De beste condensdrogers worden gemaakt door A-merken als Bosch, AEG en Siemens, maar ook goedkopere merken als Whirlpool, Hoover en Beko maken goede condensdrogers. Over de beste condensdroger merken verderop meer.
- De prijs voor een middelgrote condensdroger (7 of 8 kilo laadvermogen) begint rond de 370 euro. Voor een warmtepompdroger is dat circa 500 euro.
Beste condensdroger merken
Niet alle fabrikanten van drogers maken condensdrogers. Dit zijn een aantal van de beste droger merken die dat wel doen:
Bosch condensdroger
Bosch is één van de grootste en beste condensdroger fabrikanten. In de Bosch Serie 6 wasdroger serie vind je condenswasdrogers met venster in de Bosch Serie 4 droger serie vind je condensdrogers zonder kijkvenster. Er zijn binnen deze series wasdrogers voor 7 kilo of 8 kilo drooggoed. De adviesprijzen (dus zonder korting) lopen van circa 540 tot 640 euro. Maar bij bovenstaande aanbiedingen kun je Bosch condensdrogers goedkoper vinden.
AEG condensdroger
AEG is aan ander populair merk en eveneens één van de beste condensdroger fabrikanten. Dit Duitse merk biedt de AEG ProSense condensdroger uit de AEG 6000 serie in een aantal versies aan. Je kunt kiezen tussen een versie met groot en klein digitaal display en tussen een 7 kilo en 8 kilo versie waarbij de tweede ook extra functies voor energiebesparing heeft.
Siemens condensdroger
Ook Siemens behoort tot de beste condensdroger merken. Ze bieden de Siemens iQ500 condensdroger (8 kg) en de goedkopere iQ300 condensdroger (7 kg en 8 kg). De drogers en prijzen zijn te vergelijken met die van Bosch.
Beko condensdroger
Zoek je een goede maar relatief goedkope condensdroger? Dan is een Beko condensdroger voor jou mogelijk de beste condenswasdroger. Dit zijn goede condensatiedrogers, maar de prijzen liggen lager dan die van de eerder genoemde fabrikanten.
Andere condensdroger merken
Andere wasdrogerfabrikanten die condensdrogers maken zijn o.a. Whirlpool. Candy, Salora, Hoover en Electrolux. Maar lang niet alle wasdroger fabrikanten maken nog condensdrogers. Bijvoorbeeld Miele, Samsung, Indesit en LG zijn helemaal overgestapt op de duurdere maar meer energiezuinige warmtepompdroger.
Aanbiedingen condensdrogers en andere wasdrogers
Ook vind je hier boven aanbiedingen van alle wasdrogers bij de beste en goedkoopste winkels online. Kijk daar om je beste condensdroger goedkoop online te kopen.
Bij de bovenaan genoemde condensdroger test vind je de beste condensdroger uit de test, en in het overzicht met alle beste condensdrogers vind je al deze condens wasdrogers die de hoogste waardering hebben gehad.
Foto bovenaan: Bosch condensdroger
Samenvatting:
Hierboven vind je de beste condensdroger uit de test en andere beste condensdrogers. Deze wasdrogers zijn minder energiezuinig maar wel sneller en goedkoper dan een warmtepompdroger. Verder tips voor bij het kiezen van de beste condensdroger en aanbiedingen om een goede condensdroger goedkoop te kopen.
1 Reacties
Ik heb toch weer voor een condensdroger gekozen in plaats van voor een warmtepomp droger. Het was vooral de lagere prijs die de doorslag gaf, maar ik vind het ook een groot voordeel dat de condensdroger snel droogt. Mijn moeder heeft een warmtepompdroger maar die doet er echt heel lang over, en soms wil ik kleding drogen die ik even later wil aantrekken, en met een langzame droger lukt me dat dan niet.
BeantwoordenVerwijderenPlaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.