Wat is voor jou de beste inboedelverzekering? En een goedkope inboedelverzekering? Hier de beste site uit de test om inboedelverzekeringen te vergelijken.
Zonde, want na een paar jaar is je beste inboedelverzekering vast een andere inboedelverzekering geworden. En ook op een inboedelverzekering kun je veel geld besparen. Daarom hier aandacht voor het zoeken en vinden van je beste inboedelverzekering.
Zoals (bijna) alle verzekeringen kun je ook inboedelverzekeringen in een paar minuten vergelijken. Automatisch vergelijken om precies te zijn, want veel meer dan een paar basisgegevens hoef je niet in te vullen. De produktvergelijker van inboedelverzekeringen gaat dan aan de gang, en je krijgt meteen een overzicht met alle belangrijke en goede inboedelverzekeringen, hun premie (prijs) en andere relevante gegevens.
De beste site om de inboedelverzekering te vergelijken
Het vergelijken van inboedelverzekeringen kan met de inboedelverzekering vergelijker. In een paar minuten weet je welke inboedelverzekering voor jou de beste inboedelverzekering is, wat deze inboedelverzekering is, en of er goedkopere inboedelverzekeringen zijn die ook interessant voor jou zijn. Kortom, in een paar minuten heb je een duidelijk beeld over wat inboedelverzekeringen voor jou kosten en wat deze bieden.
Je kunt de andere inboedelverzekeringen vergelijken met jou inboedelverzekering. Misschien valt er weinig te besparen en is het niet echt zinvol om over te stappen naar een andere inboedelverzekering, maar vaak ook levert dat besparen je een grote besparing op.In dat geval kun je via de vergelijker heel makkelijk overstappen naar die andere goedkopere inboedelverzekering.
Verwar de inboedelverzekering niet met de opstalverzekering. De opstalverzekering is de woonverzekering voor het huis zelf. We hebben ook het beste opstalverzekering vergelijk.
Hoe vergelijk je een inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering vergelijken gaat snel en makkelijk, maar je zal natuurlijk wel een paar relevante gegevens moeten opgeven. Zonder de noodzakelijke gegevens in een productvergelijk en prijsvergelijk van een inboedelverzekering immers niet mogelijk.
Waar woon je?
De eerste gegevens die je moet opgeven is je adres. Dit is nodig voor het inboedelverzekering vergelijken, verder gebeurt er niets mee. Maar voor de prijs van een inboedelverzekering is bij veel verzekeraars de woonwijk van belang. Sommige buurten zijn voor de verzekeraars slechte buurten, en, dat kan je vervelend vinden, maar dan betaal je meer premie. Gelukkig kan daar bij het vergelijken van inboedelverzekeringen rekening mee worden gehouden. Door de postcode op te geven weet je precies wat de inboedelverzekering kost, en worden de te dure verzekeraars buiten spel gezet.Andere gegevens die je moet opgeven zijn de gezinssamenstelling (bij een gezin is er meer kans op schade dan bij een single) en of de woonhuisverzekering een huurhuis of een koophuis betreft. Voor de meeste inboedelverzekeringen zal dat niet uitmaken, maar voor een goed vergelijk van inboedelverzekeringen zijn ook de gegevens nodig die de meest strenge verzekeringsmaatschappij wil weten.
Op scherm 2 krijg je (als je aangegeven hebt dat je een huiseigenaar bent) de vraag of je naast de inboedelverzekering ook een opstalverzekering wil (de woonverzekering voor het huis zelf). Bij huren is dat natuurlijk niet relevant.
Aanvullingen op de inboedelverzekering
Wel relevant voor zowel huurders als bezitters van een koopwoning zijn de aanvullende woonverzekeringen. Dit zijn de volgende woonverzekeringen:
- Allrisk woonverzekering
Deze inboedelverzekering dekt ook schade door eigen schuld of door de schuld van gezinsleden (ook kinderen). Wordt er een vaas omgegooid, beschadigen de kinderen het bankstel. Bij een allrisk inboedelverzekering wordt dit vergoed, bij een standaard inboedelverzekering niet.
- Aansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering gaat verder dan een woonverzekering. Deze verzekering vergoed ook de schade die je bij iemand anders thuis aanbrengt of als je kind tegen de auto van iemand aanfietst. Je kunt de aansprakelijkheid als extra in de inboedelverzekering opnemen, maar dat is dan als vervanging voor de WA verzekering (voor jezelf en je gezin, niet te verwarren met de WA autoverzekering).
- Glasverzekering
Voor schade aan glas (ramen, maar ook een glazen deur of de glazen deur van een douchecabine) is een aparte verzekering nodig. Huurders moeten bij deze aanvullende verzekering wel opletten of de verhuurder of de vereniging van eigenaren deze glasverzekering al niet geregeld heeft, want anders is deze aanvullende woonverzekering dubbelop en dus zonde van je geld.
- Buitenhuis dekking
Deze aanvullende woonverzekering trekt de dekking tot buiten de grenzen van je huis en tuin. Ook spullen die buitenshuis uit je tas of uit de auto gestolen worden vallen nu onder de inboedelverzekering. Dat is natuurlijk bijzonder interessant, maar je inboedelverzekering wordt er wel duurder van.
Dit zijn aanvullende inboedelverzekeringen. Je kan het doen, je kan het niet doen. Extra zekerheid zal natuurlijk altijd de premie / prijs van de inboedelverzekering hoger maken. Maar later in het vergelijk kun je deze extra dekkingen op de inboedelverzekering altijd weer aan of uit zetten. Je ziet dan ook meteen wat het met je premie doet.
Extra gegevens, nodig voor een vergelijk van sommige inboedelverzekeringen
Nu deze gegevens zijn ingevoerd zijn er nog wat extra gegevens nodig die bij sommige inboedelverzekeringen wel van belang, en bij andere inboedelverzekeringen niet belangrijk zijn.
Je geeft je geboortedatum op, en je inkomen (wees gerust, het hoeft alleen een heel ruime indicatie te zijn). Ook van belang voor de premie bij sommige verzekeraars zijn het soort woning (bijv. rijtjeshuis, twee onder een kap, appartement, hoekwoning, vrijstaande woning), het materiaal van de buitenmuren (dat zal meestal steen of beton zijn, maar het is voor een woonverzekering belangrijk of dat hout is).
Ook het dak is van belang voor een goed vergelijk van inboedelverzekeringen. Vaak is dat een pannendak (een dak met dakpannen), maar soms ook een plat dak of een rieten dak. Ook een politiekeurmerk van het hang en sluitwerk is bij sommige inboedelverzekeringen van belang.
Aanpassen gegevens, en zien wat het met de prijs doet
Het is even wat klikken, maar het resultaat is er naar. Nu ben je er! Op de volgende pagina vind je een overzicht met alle relevante inboedelverzekeringen en hun prijs.
Je kunt nu de gegevens van de vorige pagina's aanpassen en zien wat dat met je premie doet. Mogelijk komt er dan een andere beste inboedelverzekering of goedkoopste zorgverzekering uit. Ook kun je standaard gegevens aanpassen die dan ook weer van invloed zijn op wat voor jou de beste inboedelverzekering of goedkoopste inboedelverzekering is.
Zo kun je bijvoorbeeld het eigen risico van de inboedelverzekering aanpassen. Dat verschilt van geen eigen risico tot wel 500 euro per schade. Deze mogelijkheden zijn heel bepalend voor de premie en verschillen sterk per verzekeraar. Daarom is het eigen risico pas in deze fase aan te passen, zodat je goed kan zien wat het effect op je inboedelverzekering is en zodat je een goede keuze kunt maken bij het kiezen van je beste inboedelverzekering.
Alle mogelijkheden van de PriceWise inboedelverzekering vergelijking die je hier boven vindt zijn gericht op het vinden van de beste inboedelverzekering tegen een goedkope prijs zonder dat dit ten koste gaat van de mogelijkheden die voor jouw inboedelverzekering belangrijk zijn.
Wat is voor jou de beste inboedelverzekering en wat is de goedkoopste zorgverzekering die aan aan al jouw eisen voldoet? Probeer het gewoon even uit bij het bovenaan genoemde inboedelverzekering vergelijk. Het kost hoogste een paar minuten, en dan weet je of je met je huidige inboedelverzekering goedkoop of juist duur uit bent.
Zie ook:
Onderwerp:
Informatie over het afsluiten van de beste inboedelverzekering, een voor jou goede goedkope inboedelverzekering. Met de beste site uit de test waar je de inboedelverzekeringen kunt vergelijken.
1 Reacties
Mensen willen nogal eens denken dat bij een inboedelverzekering alles in huis volledig gedekt is, maar dat kan als het op declareren aankomt wel eens tegenvallen. Zo kan de verzekeraar je weigeren de schade (volledig) uit te keren als er sprake is van opzet, onvoldoende onderhoud, natuurgeweld of terrorisme..
BeantwoordenVerwijderenDure spullen zoals sieraden, audiovisuele apparatuur en antiek worden wel vergoed maar vaak tot een maximum bedrag. Dat geldt ook voor contant geld dat door schade verloren gaat. Alle uitsluitingen en beperkingen zijn per inboedelverzekering in de polisvoorwaarden terug te vinden.
Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.