Met een dual sim telefoon kun je op één telefoon twee telefoonnummers gebruiken. Ideaal om bijvoorbeeld werk en privé gescheiden te houden. Hier de beste dual sim telefoons uit de test en andere goede dual sim smartphones.
Beste dual sim smartphones
Hieronder vind je de beste geteste dual sim telefoons. De meeste goede smartphones hebben tegenwoordig de mogelijkheid om twee simkaarten, en daarmee twee telefoonnummers, te gebruiken. Daarom betreft het meerdere beste dual sim telefoons.
Bijvoorbeeld de beste dual sim telefoon voor zakelijk gebruik, de beste dual sim telefoon met een goede accu, de beste dual sim camera telefoon en de beste dual sim smartphones in diverse prijsklassen.
Ook hebben we aanbiedingen van circa 700 telefoons met dubbel sim. Keuze genoeg!
Waarvoor gebruik je dual sim?
In een dual sim telefoon kun je twee sim kaarten plaatsen, en natuurlijk ook gebruiken. Dat betekent dat je op één telefoon twee telefoonnummers kunt gebruiken. Anderen kunnen jou op beide nummers bellen.
Er zijn verschillende redenen om voor een dual sim smartphone te kiezen.
Zakelijk en privé scheiden
sim wordt vooral gebruikt om zakelijke telefoontjes en privé telefoontjes van elkaar te scheiden. Heb je quality time met je gezin? Dan schakel je je zakelijke nummer even uit, maar via je privé nummer kun je nog wel gebeld worden.
Dual sim in het buitenland
Ook kun je in het buitenland een ander (lokaal) telefoonnummer gebruiken, terwijl je nog wel gewoon bereikbaar bent op je normale telefoonnummer.
Maar één telefoon om op te passen
En voor dit alles hoef je maar één telefoon te kopen, te gebruiken en te onderhouden. Dat scheelt je veel geld ten opzichte van twee telefoons. Je hoeft niet met twee telefoons rond te lopen, en je hebt één telefoon minder om kwijt te zijn (en geloof me, bij twee telefoons ben je meer dan dubbel zo vaak je telefoon kwijt).
Twee telefoonnummers op één telefoon vraagt wel om alertheid. Je moet wel altijd even rekening houden of je iemand via het juiste nummer belt of appt.
Actieve dual sim telefoon
Er zijn veel dual sim telefoons, maar active dual sim telefoons zijn nog wel zeldzaam. Een dual sim telefoon is een smartphone met 2 antennes (meestal onzichtbaar). Hierdoor kun je gelijktijdig gesprekken voeren op beide telefoonnummers. Bijvoorbeeld een wisselgesprek.
Een actieve dial sim telefoon is gemiddeld genomen duurder, en niet iedereen vindt deze functie belangrijk. De meeste mensen kiezen alleen voor een dual sim telefoon om twee verschillende nummers te kunnen gebruiken.
Een ander nadeel van een dual sim telefoon met twee antennes is dat deze veel meer stroom gebruikt dan een normale smartphone met één antenne. Dus er is een betere accu nodig, of je moet eerder opladen.
Active dual sim wordt ook wel Dual-sim Full Active (DSFA) genoemd.
Stand by dual sim telefoon
Een "normale" dual smartphone wordt een stand by dual sim telefoon genoemd. Als je met een stand by dual sim smartphone via simkaart 1 aan het telefoneren bent, of data verstuurt of ontvangt (bijvoorbeeld als je een website opvraagt of net een mail wegstuurt) is het telefoonnummer van simkaart 2 even onbereikbaar.
Stand by dual sim wordt ook wel Dual-sim Dual Stand-by (DSDS) genoemd.
De eerste dual sim telefoon werd in in 2000 op de markt gebracht door een Finse telefoon fabrikant. Nee, dat was niet Nokia maar Benfon. Hun Benfo Twin was de eerste vrij verkrijgbare mobiele telefoon met 2 simkaarten.
eSim
eSim is een nieuwe manier om een extra simkaart op je telefoon te gebruiken, zonder dat je fysiek twee simkaarten in de telefoon hoeft aan te brengen. eSim is een virtuele simkaart in de vorm van software op je smartphone die de rol van de simkaart overneemt.
Hou er wel rekening mee dat niet alleen je smartphone, maar ook je provider, eSim moet ondersteunen. Dat is lang niet altijd het geval. Ga dit dus na als je een nieuwe smartphone wilt kopen en eSim wilt gebruiken.
Whatsapp op een dual sim telefoon
Whatsapp wordt het meest gebruikt om te appen. Hoe gaat dat op één telefoon met twee telefoonnummer?
Wil je Whatsapp op beide telefoonnummers los van elkaar gebruiken? Dus met aparte contacten en conversaties? Dat kan. Veel Android smartphones bieden de mogelijkheid om Whatsapp te klonen.
Bij de apps instellingen van de Android telefoon vind je dan de instelling Dual-app, Klonen of App-tweeling. Zet deze functie aan en je ziet twee Whatsapp iconen op je telefoon, één Whasapp voor ieder telefoonnummer.
Heb je deze mogelijkheid niet, of het je een Apple telefoon, dan kun je een tweede Whatsapp installeren. Twee keer de gewone Whatsapp lukt dan niet, maar je kunt naast de standaard Whatsapp wel Whatsapp Business installeren. Dat is een iets andere versie van Whatsapp die op dezelfde manier kunt gebruiken. Ook als je geen bedrijf bent.
Kijk voor de beste dual sim telefoons bij de bovenstaande dual sim smartphone test of kies zelf je beste dual sim telefoons uit de lijst met alle smartphones die een dubbele sim kaart ondersteunen.
Zie ook:
Hier vind je de beste dual sim telefoon uit de test en andere goede dual sim smartphones. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van een dual sim smartphone, naar eSim, het verschil tussen actieve dual sim en stand by dual sim en we vertellen hoe je op één dual sim telefoon twee keer Whatsapp (apart van elkaar) kunt gebruiken. Bij de aanbiedingen van dual sim telefoons kun je de beste dual sim van je keuze goedkoop online kopen.
2 Reacties
Voor mij altijd een dual sim telefoon. Met een telefoonnummer voor privé en een zakelijk telefoonnummer. Ik hou privé en werk strikt gescheiden. Hiervoor was wel een burn out nodig, maar mij dual sim smartphone helpt mij nu gezond te blijven.
BeantwoordenVerwijderenIk wil mijn telefoonverkeer van werk en privé gescheiden houden maar ik heb liever één goede (dure) telefoon dan twee goedkope telefoons. Ik heb daarom gekozen voor de Samsung Galaxy Z Fold 6 met dual sim. Met dat toestel kan ik echt alles, een volwaardig computertje voor bellen en internetten voor werk en privé. Als ik thuis van mijn rust wil genieten zet ik het zakelijke nummer uit.
BeantwoordenVerwijderenPlaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.