Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietspomp

De beste fietspompen uit de fietspomp test. Van de beste vloer fietspomp tot de beste mini fietspomp (om mee te nemen) en de beste CO2 pomp.

Beste fietspomp test

Een fietspomp is best een belangrijk apparaatje, al bedenk je je dat meestal pas als je met een lekke band staat. Hier kijken we naar de beste fietspompen. Bijvoorbeeld de beste fietspomp van iedere soort uit de test.

Want er zijn verschillende soorten fietspompen. Fietspompen voor onderweg, fietspompen voor thuis, en (echt waar) fietspompen waarbij je niet hoeft te pompen. Alle informatie over de beste fietspompen vind je hier.



Beste fietspompen uit de test

Laten we beginnen met de beste fietspompen uit de testen. Hieronder vind je ze.




Fietspomp keuzehulp voor de voor jou beste fietspomp

Een heel handige manier om de fietspomp te vinden die voor jou persoonlijk de beste fietspomp is (dus die het best bij je wensen en eisen aansluit) is de Fietspomp Keuzehulp.  

In deze keuzehulp vind je meer dan 500 fietspompen met alle mogelijkheden om uit dit zeer grote aanbod de voor jou beste fietspompen te selecteren.

Hieronder gaan we verder in op de verschillende soorten fietspompen en geven we tips en informatie voor het selecteren van de voor jou beste fietspomp tegen de laagste prijs bij de bovenstaande keuzehulp.




Online goedkoop een fietspomp kopen

Nog veel meer informatie over het kopen van een goede fietspomp tegen de laagste prijs vind je op Beste Fietspomp Kopen

Niet alleen vind je daar de beste en goedkoopste winkels voor het aanschaffen van de beste fietspompen, maar je vindt er bijvoorbeeld ook de top 10 lijsten van verschillende soorten fietspompen (voetpompen, handpompen en CO2 pompen). 

Meer uitleg over deze verschillende soorten fietspompen vind je hier onder.



Vloerpompen

De meest bekende soort fietspompen zijn  de vloerpompen. Dit zijn de fietspompen zoals je ze thuis in de schuur hebt staan. Klassiek is de Jumbo fietspomp met zijn houten plankje aan de onderkant en zijn afneembare slang (foto onder).


Klassieke fietspomp vloerpomp Jumbo

Klassieke fietspomp Jumbo


Deze traditionele vloerpomp is nog steeds één van de meest populaire en meest verkochte fietspompen. In de loop der tijd zijn er al meer dan 5 miljoen van deze oer-Hollandse fietspompen gemaakt en verkocht. En deze stalen fietspomp is onverwoestbaar, kun je nagaan hoeveel er nog in gebruik zijn.

In de Fietspomp Keuzehulp is deze klassieker bovenaan de lijst terug te vinden. De adviesprijs ligt overigens nog steeds ruim onder de 20 euro waarmee deze fietspomp goedkoper is dan zijn meeste moderne concurrenten.

De modernere fietspompen zijn vaak lichter en ook vaak voorzien van een meter voor de bandenspanning. Ook hebben ze vaak een aansluiting voor meerdere soorten ventielen. 

Kijk in de Fietspomp Keuzehulp voor alle mogelijkheden en prijzen en bij de bovenstaande testen van de beste fietspompen vind je de beste vloerpomp uit de test.



Mini fietspomp (handpomp)

Maar nu een ander soort fietspomp, de mini pomp. Hoe goed en praktisch de bovenstaande voetpompen ook zijn, ze zijn te groot om op een goede manier mee te nemen op je fiets. Om dat te bereiken heb je een mini fietspomp (een handpomp) nodig. Die zijn klein genoeg om standaard in je fietstas bij je te hebben. Dit is samen met de CO2 fietspomp (zie verder) de beste fietspomp voor onderweg.

SKS handpomp mini fietspomp

SKS handpomp / mini fietspomp


Hier zie je zo'n mini fietspomp (handpomp) van SKS. Dit is een handzaam fietspompje voor weinig geld. Let er wel op dat zo'n fietspomp wel op het ventiel van je fiets past. Dit pompje past bijvoorbeeld alleen op een Frans ventiel (wel het meest gebruikte ventiel). Overigens kun je wel altijd adapters (koppelstukjes) kopen voor alle ventielen.



CO2 fietspomp

Relatief nieuw zijn de CO2 pompen. Bij deze fietspompen hoef je niet te pompen. Een CO2 fietspomp werkt namelijk met een CO2 patroon. Hiermee kan een fietspomp in één stoot worden opgeblazen. Dat kost geen moeite en bovendien zijn deze CO2 fietspompen piepklein.

Dat maakt de CO2 niet alleen tot de beste fietspomp voor wie niet van fietsen houdt, maar dit is ook met afstand de kleinste pomp. Letterlijk een fietspomp in broekzak formaat. 


CO2 fietspomp Lezyne

CO2 fietspomp Lezyne


Kijk maar naar het bovenstaande CO2 fietspompje van Lezyne. Bovenaan zie je twee ventiel-aansluitingen, dat is de eigenlijke fietspomp. De rest is een (ook klein) CO2 patroon. Deze fietspomp is 4 centimeter hoog en nog geen ons zwaar.



Elektrische fietspomp

In opkomst is de elektrische fietspomp. Bij een elektrische fietspomp hoef je niet te pompen. Deze fietspompen met accu of batterij blazen de lucht elektrisch je fietsband in. Het nadeel is dat zo'n elektrische fietspomp met accu of batterij veel groter is dan een CO2 fietspomp waardoor je deze minder makkelijk meeneemt.Het is echter een heel gebruiksvriendelijke fietspomp om thuis je band mee op te pompen.

Een groot voordeel van een accu fietspomp (een elektrische fietspomp met accu) is dat dit een oplaadbare fietspomp is. 


Compressor fietspomp

Verwar de elektrische fietspomp niet met de compressor fietspomp. Een compressor fietspomp is een professionele fietspomp zoals fietsenmakers en fietsenwinkels gebruiken. Ze zijn nog lastiger mee te nemen en soms zelfs niet eens verplaatsbaar. Voor een consument is een compressor fietspomp minder handig dan een elektrische fietspomp.



Fietspomp met drukmeter

Voor het oppompen van je fietsbanden met de juiste bandenspanning is een fietspomp met drukmeter aan te raden. Zo'n fietspomp is voorzien van een ingebouwde meter (en manometer) om de luchtdruk in de banden te meten. Zo kun je tijdens het pompen zien wat de luchtdruk in de band is en de fietsband met de juiste bandenspanning oppompen. Deze luchtdruk wordt in bar en soms ook in in psi (pounds per square inch) getoond. 

De optimale luchtdruk in een fietsband is afhankelijk van het soort fiets,, het gebruik en het soort fietsband, maar ook van het gewicht van de fietser en diens persoonlijke voorkeuren. Voor een stadsfiets of e-bike biedt een bandenspanning tussen de 3,5 - 4,8 bar een goede balans tussen comfort en efficiëntie maar voor een racefiets is een bandendruk tussen de 5,5 en 9 bar beter en voor een mountainbike is een bandenspanning van tussen de 1,7 en 2,4 bar vaak beter.

Veel van de fietspompen die je in bovenstaande testen en de keuzehulp aantreft zijn voorzien van een drukmeter.



Soorten ventielen

Naast verschillende soorten fietspompen heb je ook te maken met verschillende soorten fietsventielen. Belangrijk, want jouw beste fietspomp moet natuurlijk op alle ventielen van al je fietsen passen. Er zijn drie soorten ventielen. Een goede fietspomp kan met meerdere soorten ventielen overweg, al dan niet met een meegeleverd tussenstuk.

Dit zijn de drie soorten ventiel aansluitingen die je op een fietspomp tegen kan komen.

Hollands ventiel (Dunlop ventiel)
Ooit had iedere Nederlandse fiets een Dunlop ventiel, wat wel zo makkelijk was. Dit Hollandse ventiel komen we echter steeds minder vaak tegen. Jammer, want een Dunlop ventiel is stevig en vooral makkelijk in gebruik. Je hoeft het ventiel niet open te draaien. Het beschermdopje er af en pompen maar. Heb je een fiets of fietsen met een Hollands ventiel / Dunlop ventiel, let er dan op de de fietspomp deze ondersteunt.

Frans ventiel (Presta ventiel, Belgisch ventiel)
Het Franse ventiel (officieel Presta ventiel) is tegenwoordig het meest standaard ventiel. De meeste fietspompen kunnen daarom prima met een Frans ventiel overweg. Dit Presta ventiel is veel dunner (en daarmee kwetsbaarder) dan het Hollandse ventiel. Ook moet je dit fietsventiel eerst wat opendraaien voordat je kunt pompen. En na het pompen weer snel afsluiten. 

Auto ventiel (Schrader ventiel, Amerikaans ventiel)
De naam zegt het al. Met een fietspomp met auto ventiel kun je ook je autobanden oppompen. Bij fietsen komt dit ventiel ook regelmatig voor, met name bij mountainbikes. Het Schrader ventiel is een vrij dik ventiel, maar het voordeel van een auto ventiel is dat je je fietsbanden ook kunt oppompen bij een tankstation.



Beste fietspomp merken

Als besluit hebben we nog een overzicht met de beste fietspomp merken voor je.

Topeak fietspomp

Topeak is een grote fabrikant van voetpompen en mini fietspompen. Deze zijn vaak voorzien van een een drukmeter / manometer. Ook maakt Topeak goede CO2 pompjes. Topeak is een internationale fabrikant van fietsaccessoires en fietsgereedschap. Naast fietspompen maakt Topeak bijvoorbeeld ook reparatiesets, fietsenrekken, fietsverlichting, fietstassen en bidonhouders.

SKS fietspomp

SKS is een fabrikant van fietsonderdelen en fietsbenodigden uit Duitsland die tot de beste fietspomp merken behoort. Ook SKS maakt alle soorten fietspompen, zowel vloerpompen als handpompen, maar bijvoorbeeld ook voetpompen, CO2 pompen, framepompen, mini fietspompen en demperpompen. SKS is niet het goedkoopste fietspomp merk, maar een SKS fietspomp is altijd een goede fietspomp, voor wat voor soort pomp je ook kiest. 

Lezyne fietspomp

Lezyne maakt vooral kleine fietspompjes. Bij de mini pompen en de CO2 fietspompen behoort Lezyne tot de beste fietspomp fabrikanten. 

BBB fietspomp

BBB Cycling is een grote Nederlandse fabrikant van fietsaccessoires, fietskleding, fietsonderdelen en fietsgereedschap. In die laatste categorie vallen ook de diverse goede fietspompen die BBB Cylcing levert. BB maakt vooral vloerpompen en mini fietspompjes maar ook andere soorten pompen voor het oppompen van je fietsbanden.

Cordo fietspomp

Cordo biedt een klein maar goed fietspomp assortiment. Je kan bij Cordo terecht voor een vloerpomp met drukmeter, een vloerpomp zonder drukmeter, een CO2 fietspomp of een compacte handpomp.

Simson fietspomp

Simson is beroemd om zijn iconische doosje met bandplakspullen maar Simson maakt nog veel meer fietsbenodigdheden waaronder ook fietspompen om de (al dan niet geplakte) fietsbanden mee op te pompen. Simson maakt framepompen en hogedrukpompen (vloerpompen). Deze Nederlandse specialist in fietsbenodigdheden is al in 1881 opgericht. 

Jumbo fietspomp

Een ander iconisch Nederlands fietspomp merk is Jumbo. Naar schatting hebben 5 miljoen Nederlanders in Jumbo fietspomp in de schuur staan. De klassieke Jumbo fietspomp is gemaakt van staal en staat op een houten plankje. Omdat een Jumbo fietspomp onverwoestbaar is zijn er zoveel in omloop. Maar deze fietspompen van staal worden nog steeds in Arnhem gemaakt en verkocht in vele winkels.

Andere fietspompen

Maar er zijn meer fabrikanten van fietspompen. Andere bekende namen zijn bijvoorbeeld Dunlop, Strex, Benson, Giyo, Rockshox en Zefal. Bij de boebaan genoemde aanbiedingen vind je al deze fietspompen goedkoop.


Bij zowel de bovenstaande test als de bovengenoemde Fietspomp Keuzehulp kom je alle bovengenoemde soorten fietspompen tegen. Kijk daar voor alle informatie, prijzen en specificaties. Of kijk voor de beste fietspomp uit de test bij de bovenstaande beste fietspomp testen.



Samenvatting:
Je hebt verschillende soorten fietspompen zoals een vloerpomp, een handpomp en een CO2 fietspomp. Hierboven vind je de beste fietspompen uit de test in al deze varianten. Met de Fietspomp Keuzehulp kun je zelf je persoonlijk beste fietspomp vinden en op Beste Fietspomp Kopen zijn de goedkoopste winkels te vinden plus nog veel meer informatie en tips om de beste fietspomp goedkoop online te vinden en te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik zou wel een oude l@l zijn, maar ik verlang terug naar de tijd dan iedereen een metalen fietspomp had waarmee je de banden van iedere iedere Hollandse fiets mee op kon pompen. En voor onderweg een kunststof pompje op het frame. Het paste altijd en je had veel minder problemen met pompen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.