Kijk hier voor goede combimagnetrons waarmee je ook je eten kunt stomen.
De magnetron als stoomkoker
Zo'n stoommagnetron beschikt over alle bekende magnetronfuncties, maar daarnaast kun je met de magnetron ook je eten stomen. Handig, want stomen is een heel gezonde manier van koken. Vitaminen en mineralen blijven bij stomen behouden, en vet en olie wordt bij stomen niet gebruikt. Ook is gestoomd voedsel vaak lekkerder, ook de smaak en textuur blijft bij stomen meer in tact dan bij bakken, braden en koken en ook zijn gestoomde gerechten heerlijk sappig.
Er zijn zelfs nog meer voordelen aan het eten stomen met de magnetron. Het stomen met een magnetron gaat sneller dan met een stoomkoker en een combimagnetron met stoomfunctie is een heel veelzijdige magnetron met vele functie en van hoge kwaliteit. De magnetrons die kunnen stomen vind je in het segment met de beste magnetrons.
Kijk maar bij de Magnetron Test voor de beste magnetrons met stoomfunctie. Wil je een overzicht van alle magnetrons waarmee je kunt stomen? Selecteer dan in de Magnetron Keuzehulp de stoomfunctie en je ziet ze allemaal!
Hoe werkt de stoomfunctie van een magnetron?
De magnetron waarmee je kunt stomen is een combimagnetron waarin een waterreservoir is ingebouwd. Je vult dit reservoir met water en als je de stoomfunctie gebruikt wordt het water tot boven het kookpunt verwarmd. Er ontstaat dan stoom dat binnen de magnetron gaat circuleren. Deze stoom zorgt voor een gelijkmatige garing van de gerechten waarbij vocht, smaak en voedingsstoffen veel beter aanwezig blijven dan als je hetzelfde gerecht in de pan zou bereiden.
Er zijn ook combimagnetrons waarmee je kunt stomen die je op de waterleiding kunt aansluiten zodat je geen reservoir hoeft te vullen. De magnetron regelt het water dan zelf.
Om het stomen met de magnetron makkelijk te maken beschikken deze combimagnetrons vaak over voorgeprogrammeerde stoomprogramma's. Ja kan dan aangeven welk soort voedsel je wilt stomen, bijvoorbeeld vis, vlees, paste of rijst, en de magnetron bepaalt dan zelf de beste stoomtijd.
Met een magnetron kun je dus heel goed eten gaar stomen, maar deze keukenapparaten beschikken vaak ook over een functie om met stoom te ontdooien.
Voordelen en nadelen
De voordelen van stomen met de magnetron heb ik hier boven al genoemd. Het gestoomde eten is gezond en lekker, en stomen met een magnetron is een makkelijke manier van koken. Je zet de stoommagnetron aan en het gaat vanzelf. En aangezien een goede combimagnetron met stoomfunctie ook over alle andere combimagnetron functies beschikt heeft het alleen maar een goede toegevoegde waarde. Daartegenover staat eigenlijk maar één nadeel, en dat is dat een stomende magnetron wat duurder is dan een standaard magnetron, maar voor de meerprijs krijg je heel veel terug!
Goede magnetrons waarmee je kunt stomen worden onder andere gemaakt door Miele, ATAG, Samsung, Whirlpool, Pelgrim en Bosch. Je hebt ze vrijstaand en als inbouw magnetron. Bij de overzichten bovenaan vind je ze allemaal.
0 Reacties
Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.